Премиерът даде официален старт на новата производствена линия на циментовия завод, съобщи БТА.

Той посочи, че новите места са в заводи в Бургас, Стара Загора и Девня. В четвъртък Борисов откри нов завод за производство на уплътнения в Стара Загора.

За циментовото предприятие край Варна премиерът каза, че част от неговото производство се ползва за изграждането на магистралите в страната.

Вижте снимки >>>

Борисов изрази надежда, че догодина стоките на завода ще се ползват за АМ "Хемус", чиято отсечка край шуменското село Белокопитово трябва да е готова до 15 юли.

На тържественото откриване на новата линия на циментовия завод в Девня днес присъства и министърът на транспорта Ивайло Московски. Пред събралите се посланикът на Италия в България Марко Контичели посочи, че италианските инвестиции в нашата страна дават конкретни резултати.

Заводът в Девня вече е един от най-големите в Европа, а технологиите допринасят за намаляване замърсяването на околната среда и увеличаване на производството, каза дипломатът.

Изпълнителният директор на предприятието Серж Шмит посочи, че реализираната инвестиция е 325 милиона лева. Капацитетът на новата линия е 2 милиона тона цимент и клинкер годишно.

АНКЕТА: Инате ли доверие в кабинета?