До момента Костадинов бе заместник-директор.

Името му стана известно през 2014 г., когато бе арестуван за притежание на амфетамини и отстранен от работа, като впоследствие съдът изчисти името му. Обвиненията срещу Костадинов бяха отменени с решение на Апелативния специализиран наказателен съд поради липса на доказателства, арестът му бе обявен за незаконен и той се върна на работа в свиленградската митница през януари тази година.

Танов бе нагърбен със задачата лично да отиде на ГКПП "Капитан Андреево" и да координира работата там, след като от дни там има километрични опашки от ТИР.

Във вторник директорът на свиленградската митница Стефан Марашев беше освободен от длъжност, тъй като самият той е заявил, че не разполага с достатъчно капацитет, за да осигури нормалната дейност на граничния пункт.

В края на февруари т. г. със заповед на Ваньо Танов Марашев отново оглави митницата в Свиленград, като пое временно и по съвместителство поста до 28 май.

На въпрос дали проблемите по границата не се дължат на предприетите мерки срещу контрабандата и заради липсата на служители, финансовият министър Владислав Горанов обясни, че освен организацията на работа, друга причина е - натрупалите се проблеми, както от турска страна, така и от българска страна.

По думите на министъра се налага, по една или друга причина, българската митница да върши част от задачите, които би трябвало да прави турската страна.

Горанов обясни, че става въпрос за митническите режими по оформянето на транзита и на движението като цяло на стоки в режимите, които фигурират в ЕС.