Думите на лидера на ДПС са по повод поставения вчера ултиматум от страна на ПФ за оттегляне на подкрепата към правителството, в случай на неизпълнение на пакет от 7 условия до 1 юли.

Струва ми се, че минимум проява на политическа нескромност от позиция на 5-6-та политическа сила от миманса да се поставят такива ултиматуми на основния субект на властта, посочи Местан, цитиран от "Фокус". По думите му, това е минимум нескромно.

"Особено когато ултиматумите съдържат идеи, които продължават да дискредитират европейския образ на България, ми се струва, че би била добра новина за България и българската политика подобни ултиматуми да не се взимат предвид, а незабавно да бъдат отхвърлени", каза още Лютви Местан.

Премиерът трябва да каже дали са осъществими исканията на Патриотичния фронт. Аз смятам, че са осъществими, каза Красимир Велчев, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ.
По думите му обаче, за толкова кратко време не могат да се осъществят, защото се изисква време да се реализира програмата на една партия.

Мисля, че беше прибързан ултиматумът на Патриотичния фронт, беше хубаво да се проведе един разговор вътре в коалицията, смята Мартин Димитров от ПГ на Реформаторския блок.

Някои от исканията на Патриотичния фронт ги има в програмата на самия кабинет“, припомни той.

По думите му такъв натиск трябва да има, но формата му се струва прекомерна.

„Смятам, че това не е политически диалогично, по-скоро смятам, че има друга форма, чрез която могат да бъдат поставяни такива въпроси“, коментира на свой ред народният представител от ПГ на АБВ Светослав Белемезов.

Не е необходим срокът, който Валери Симеонов постави за изпълнение на седемте му искания, каза Белемезов.

АНКЕТА: Одобрявате ли формата на натиск от страна на ПФ?