Причината е отстраняване на нарушения в обстоятелствената част на обвинението, съобщиха от съда.

Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд в срок от 7 дни.

Обвинителният акт срещу бившия зам.-председател на парламента и на ДПС бе внесен в съда в началото на април. Бисеров бе предаден на съд за три престъпления - избягване установяването и плащането на данъци в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон заради деклариране на сделки с валутни ценности и скриване на данни в декларация на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

На Бисеров бе наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 25 000 лева. Наложена му бе и забрана да напуска страната.

Разследването срещу него започна през ноември 2013 година, няколко часа след като парламентът го освободи като зам.-председател и депутат. Няколко дни преди това от ДПС съобщиха, че той напуска постовете в парламента и партията.

В края на април председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев обяви, че комисията ще предяви искове за над 7 млн. лева срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. До момента съдът запорира имущество на Бисеров и Главинков на обща стойност 1 555 883 лева. 

Те имат три месеца да докажат произхода на парите си.