Това коментира пред Нова телевизия адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов.

Миналата седмица в предаването "Господари на ефира" бе излъчено видео как банкерът Цветан Василев и управителят на БНБ Иван Искров са в заведение, където пеят прегърнати "Назад, назад, моме Калино".
Христо Ботев, адвокат на Василев, каза пред Ройтерс, че видеото е заснето през януари 2014 г. на частно парти в Банско. Клипът бил предоставен на предаването от Константин Симеонов.

По думите на Симеонов малко „на патерица” направили подарък за рождения ден на управителя на БНБ.

„Цветан Василев каза, че в неговите нотариално заверени изявления има нелицеприятни неща за доста хора от елита на България. Дали този клип е предупреждение за други хора? Най-вероятно, да”, каза още Симеонов.

Адвокатът обаче твърди, че няма информация за кого още може да се появят компрометиращи факти и данни.

Той добави, че познава Цветан Василев от септември 2014 година, но не знае какво има в семейния му архив.

На въпрос изключва ли вариант да са записвани и срещите на Цветан Василев с политици в навечерието на кризата с КТБ, адвокатът отговори, че всичко е възможно.

Управителят на БНБ Иван Искров отрече клипът да означава, че решенията му за КТБ са били повлияни.

В официално съобщение на Централната банка бе обявено:

"Управителят на БНБ няма да се поддаде на каквито и да е опити за натиск и отклоняване на общественото внимание и във всичките си действия се е ръководил от върховенството на закона. Никакви събития от неофициален характер, сред поканените на които е бил и управителят на БНБ, не са влияели и няма да повлияят на принципната и последователна позиция на Централната банка".

След затварянето на банката Искров и Василев влязоха в задочна война чрез медиите.
Василев многократно отправи от сайта си нападки срещу Искров, обвинявайки го в неадекватни и странно некомпетентни действия, които свидетелствали за зависимости от прокуратурата