В предаването "Господари на ефира" беше излъчено видео, в което се вижда как двамата са в заведение, където пеят "Назад, назад, моме Калино".

Христо Ботев, един от адвокатите на Василев, казва пред Ройтерс, че видеото е заснето през януари 2014 г. на частно парти в Банско.

"То идва само да покаже колко искрен е г-н Искров, когато заявява, че не е имал каквито и да е близки отношения с господин Василев извън професионалните им връзки", добавя той пред агенцията.

По информация на bTV клипът е бил предоставен на предаването от друг адвокат на бизнесмена - Константин Симеонов.

В официално съобщение на Централната банка бе обявена позиция по повод клипа:

"Управителят на БНБ няма да се поддаде на каквито и да е опити за натиск и отклоняване на общественото внимание и във всичките си действия се е ръководил от върховенството на закона. Никакви събития от неофициален характер, сред поканените на които е бил и управителят на БНБ, не са влияели и няма да повлияят на принципната и последователна позиция на Централната банка".

След затварянето на банката двамата влязоха в задочна война чрез медиите. Василев многократно отправи от сайта си нападки срещу Искров, обвинявайки го в неадекватни и странно некомпетентни действия, които свидетелствали за зависимости от прокуратурата.

"Цялостното поведение на БНБ след изкуствено причинената ликвидна криза в КТБ от театрал-майсторите на българската прокуратура е пример за това как в кратки срокове може да се ликвидира банка, която до вчера е работила добре", заяви неотдавна Цветан Василев.