Той каза това на пресконференция, на която бяха съобщени идеите на кабинета за съдебна реформа.

В сряда регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че ремонтите по магистралите ще продължат до ноември. През почивните дни за великденските празници заради реконструкцията по магистрала "Хемус" образува километрични задръствания.

Вчера Борисов поиска да се ускори ремонтът на пътищата и настоя министър Павлова да говори с фирмите изпълнители на ремонтите да започнат и свършат работата по-рано от предвиденото.

"До първи юли ще строим по магистралите, след това ще продължим септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно сега, а ще оставим тежките ремонти от септември натам, за да не се спекулира и по тази тема", заяви премиерът Бойко Борисов днес, предадоха БНТ и bTV.

От думите му се разбра, че планът за ремонтните дейности е бил преначертан сутринта в 7 часа.

Вчера правителството отпусна до 100 млн. лв. за основен ремонт на около 80 км от старите участъци на двете магистралите. Кабинетът искаше да бъде осигурен денонещен режим на работа, за да приключат ремонтите бързо.

Новият план за ремонта на старите участъци на магистралите ще бъде представен в петък от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и от председателя на управителния съвет на пътната агенция Лазар Лазаров.