Преди дни в интервю, дадено от Сърбия, Цветан Василев каза, че се е срещал с тримата лидери на трите водещи политически сили преди краха на КТБ.

"Не преди рухването на КТБ, никога през живота си не съм имал нито една среща с този човек, нито един разговор в това число и по телефона", обясни Местан, цитиран от Дарик и БГНЕС.

Той беше категоричен, че не е имал дори случаен визуален контакт с "това лице".

"Разбирам под случайно стечение на обстоятелствата да сме се озовали по едно и също време на едно и също място, да речем на прием при президента по повод на Националния празник, нито на коктейл, светско събитие или случайно разминаване по улицата", образно обясни още Местан.

Лидерът на ДПС коментира, че не той, а Василев трябва да обясни твърденията си.

По думите му неговата партия иска цялата истина по казуса „КТБ".

Местан призова Василев да не държи тайни в сейфове, а да ги предостави на прокуратурата.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов потвърди, че миналия юни се е срещал с банкера. Това станало в дома му в Банкя след настойчива молба от Василев.

Вчера бившият лидер на БСП Сергей Станишев отказа да потвърди дали е имало среща между него и Василев.

Местан осъди "българите на кайма"


ДПС осъжда езика на омразата, независимо от коя етническа общност се продуцира, заяви още Лютви Местан по повод възгласите в циганската махала на Сливен "българите на кайма". Такива кадри бяха показани в репортаж по Нова телевизия.

Той уточни, че казусът е бил обсъден на днешното заседание на партийното ръководство.

"Еднакво остро осъждаме изказвания като „Циганите на сапун”, „Турците под ножа”, „Българите на кайма”. Призоваваме към еднаква чувствителност - цялото общество да има остра реакция на казуса в Сливен", обяви лидерът на ДПС.

АНКЕТА: Да реагират ли институциите на твърденията на Цветан Василев?