Борисов и Коми ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона, се казва в съобщението. 

Бойко Борисов претърпя спешна операция на коляното на 28 февруари - трета поред.

Изписан е от болница ден по-късно, като му е "назначена индивидуална програма за рехабилитация, включваща предимно кинезитерапевтични занимания", каза след операцията лекарят, който го оперира - доц. д-р Антони Георгиев, завеждащ Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“.

При подобен тип интервенции възстановяването до нормални, включително и спортни натоварвания е 1 месец, уточни той.

В София Джеймс Коми ще се срещне и с главния прокурор Сотир Цацаров.

Приоритетите на ФБР за Румъния и България 

Киберсигурността, борбата с корупцията и тероризма са сред приоритетите за САЩ и Румъния, каза в Букурещ директорът на ФБР Джеймс Коми, цитиран от АП и БГНЕС.

"Престъпниците могат да причинят щети по целия свят чрез интернет, което прави всички нас съседи. Трябва "да стесним" света по същия начин, както са направили престъпниците", каза още той при визитата си в северната ни съседка - в нвечерието на визитата си в София.
 
Румъния играе ключова роля в осигуряването от НАТО на киберсигурност за Украйна, каза от своя страна директорът на румънската Разузнавателна агенция Едуард Хелвиг.

Двете страни си сътрудничат активно в борбата срещу тероризма, корупцията и транснационалната организирана престъпност.

Джеймс Коми ръководи ФБР от 2013 г., като бе номиниран за поста от американския президент Барак Обама. Той замени на поста Робърт Мълър, който оглавяваше ведомството в продължение на 12 години.

Преди това Джеймс Коми бе зам.-главен прокурор на САЩ, а по-рано и градски прокурор на Ню Йорк.

Нови главсек на МВР и директор на ДАНС

Междувременно вътрешният министър Веселин Вучков днес ще предложи на Министерския съвет старт на процедурата, по думите му - "съобразно новите правила на променените закони за ДАНС, за МВР и за СРС" имена за председател на ДАНС, главен секретар на МВР и ръководител на държавна агенция "Технически операции".

"Тогава ще предложа своето име", обяви преди седмица Веселин Вучков.

Борисов посреща и Илхам Алиев

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес и с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който пристига на официално посещение в България. 

Борисов и Алиев ще проведат среща, последвана от разговори между двете делегации.

ЕС засилва ухажването на Азербайджан и Туркменистан, след като отношенията с Русия се влошиха, опитвайки се да постави тези богати на природен газ, но политически чувствителни страни, в основата на енергийната си стратегия, писа неотдавна "Файненшъл таймс".

АНКЕТА: Реална алтернатива за ЕС ли е азерският газ?