Борисов обяви, че се е разпоредил министър Владислав Горанов да пусне постановление за бонуса.

„Въпреки кризата, въпреки тези дупки в бюджета, дадохме коледни надбавки. Сега приходите са по-добри в тези два месеца. Казал съм на финансовия министър да готви постановление за Великден - 50 милиона. Ето ви 100 милиона. Откъде повече да дадеме?,
заяви премиерът, цитиран от БНР.

Първоначално той бе цитиран да казва, че всеки пенсионер ще получи по 100 лева, но премиерът не е уточнявал конкретна сума.

Бойко Борисов коментира и новия заем от 16 млрд. лв. Той бе категоричен, че остатък няма.

Аз мога на пръстите на тази ръка да ви кажа какво има да плаща държавата и ще видите, че дори и 16-те млрд. лв – 12 млрд. лв. – стар дълг и другите четири, ако ги платим веднага, те няма да стигнат с около 2 млрд. лв. – 300 млн.лв. имаме за влакове – не са платени от 2006 г. Кой ще ги плати?”, попита Борисов.

Да се говори за 16 милиарда лева нов дълг е груба манипулация, каза още той.

Премиерът допълни, че в деня за прошка би простил с радост на всички, които разпространяват тази манипулация.

По думите на министър-председателя не е честно да се говори, че ГЕРБ ще тегли тези пари, за да ги харчи, при положение, че има 12 милиарда стари дългове.

Борисов заяви, че след погасяването на старите дългове и осигуряване на дефицита за следващите три години няма да останат никакви пари, които да бъдат разходвани по други пера.

Той уважи заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова конгреса на "Движение 21" на Татяна Дончева.

Анкета: Да се емитира ли нов дълг от 8 млрд.евро?