Решение по делото е взето на 15 януари, съобщиха от Софийски градски съд, цитирани от БТА

25 000 лева обещетение ще плати Сидеров заради интервю, в което заявява, че "има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш - въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица - Пашата, Каратиста и други".

Още толкова - 25 000 лева, лидерът на "Атака" трябва да плати за изказване миналото лято в кулоарите на Народното събрание.

Тогава той каза, че "с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мои данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерския съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки".

Решението на съдията Александър Воденичаров подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Миналия август Борисов осъди Сидеров да му плати 180 000 лв. за четири клевети, изречени в интервю - че лидерът на ГЕРБ покровителствал и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки, от канали за наркотрафик, от контрабанда, както и че е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Миналия ноември Борисов осъди за 25 000 лв. депутата от "Атака" Десислав Чуколов за "непозволено увреждане" - заради думите му, че "ако не е на власт, то мястото му е в затвора".

Преди това Софийският районен съд спря последното дело, заведено от Борисов срещу лидера на "България без цензура" Николай Бареков, който има имунитет като евродепутат.
То бе заведено заради твърдението, че лидерът на ГЕРБ е поръчал убийството му.

През октомври пък Софийският районен съд обяви за невинен Бареков по делото за обида, което Борисов заведе срещу него, защото го нарекъл "тъп".

Премиерът съди бившия журналист и заради твърдението му, че е натрупал 4 млрд. лично богатство.