Това съобщи за Агенция „Фокус” шефът на пресцентъра на парламента Христо Краевски.

„Веднага след постъпването й председателят на Народното събрание Цецка Цачева е била информирана за това от директора на болницата. От тогава тя е в непрекъснат контакт с него и той я е уверил, че за Янакиева са предприети всички необходими грижи”, посочи Краевски.

Междувременно, съпартийци на Янакиева от АБВ коментираха пред Дарик, че проблемът е аневризма*, като Янакиева е почувствала неразположение още предната вечер и сама потърсила медицинска помощ в малките часове на деня.

Аневризмата не е била в мозъка. Заради това й е направена безкръвна операция във ВМА, посочиха от АБВ.

Бившият кмет на Перник от години страда от високо кръвно. Досега не е получавала сериозни усложнения и лечението й е било медикаментозно.

Малко по-рано днес пред ПИК зам.-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че Янакиева не е получила инсулт, каквато информация се появи в медиите.

Медиците във ВМА са успокоили притеснените близки. Те са им казали, че операцията е успешна и в сряда сутрин Янакиева ще бъде събудена, допълни БЛИЦ, позовавайки се на източници от болницата.

От семейството на депутатката отказват официални изявления.


*Аневризмата е патологично разширение на кръвоносен съд, вследствие отслабване на съдовата стена, което може да доведе до смърт. Аневризмите най-често се появяват в артериите в основата на главния мозък и в аортата. Понякога първата им проява е масивен кръвоизлив, често с фатални последици.