Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух, съобщиха от НИМХ. След обяд валежите ще спират, а облачността над югозападните райони ще се разкъса. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между минус 2° и 3°.

Над планините времето ще бъде облачно, по билата и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад, северозапад. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 4° - минус 5°, на 2000 метра около минус 11°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания, в северните райони от дъжд и сняг, в южните от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър.

Сложна синоптична обстановка ще се създаде в неделя. Още преди обяд от югозапад ще започнат превалявания, които бързо ще обхванат цялата страна и на места ще бъдат интензивни.

Преваляванията ще бъдат от дъжд над южните и голяма част от източните райони и от сняг по високите полета и северозападната част на страната. Не са изключени и поледици и обледенявания.

В последните дни преди Нова година ще остане студено, с минимални темпертатури от минус 7, минус 8 до минус 3 и дневни от минус 4 до плюс 1.

Преваляванията в понеделник навсякъде ще са от сняг, но постепенно ще отслабват и спират в по-голямата част от страната.

Вторник слаб сняг ще вали само над крайните южни и източни райони, а в сряда отново ще превалява сняг над южните и източни райони.

Ще духа слаб вятър от север-североизток. В планините времето ще бъде много студено, ветровито и неподходящо за туризъм, с опасност от измръзвания.