Тя е прегледала работата по цялото трасе на ЛОТ 2 на връщане от Гоце Делчев, където участва в заседание на УС на Националното сдружение на общините в България.

Павлова се е информирала от работещите на обекта за ситуацията при изграждането на участъка от магистралата от Дупница до Благоевград, който е с дължина около 38 км.

Павлова се е срещнала и разговаряла с ръководителите на археологическите обекти, които са по протежението на пътната отсечка и е получила уверение от тях, че до 30 юни ще приключат с проучвателните дейности.

В момента на участъците от магистралата, където има следи от неолитни жилища, строителството е спряно напълно до средата на лятото.

Така срокът за завършване на строителните работи на целия участък е до края на октомври 2015 година.

Министър Павлова и председателят на УС на агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров са огледали всички съоръжения - мостове, подлези, надлези, виадукти, които се изграждат приоритетно в момента.

По трасето на автомагистралата има и два тунела, които са в процес на прокопаване и строителство.

Изпълнител на договора за проектиране и строителство е консорциумът "Струма-Лот 2", в който участват: "Импреза" АД, Италия, "ГБС Инфраструктурно строителство" АД, България, и "Пътстрой-92" АД, България. Стойността на договора е 358 722 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от ДЗЗД "Обединение"Струпа-ПП", в което участват "Пътинвестинженеринг" АД и "Пътпроект" ЕООД - София. Договорът им е за 2 949 843 лв. с ДДС.