Отделно Чуколов ще трябва да плати лихвите върху тази сума, както и 1390 лeва разноски по делото, става ясно от деловодната система на Софийски градски съд.

Борисов заведе дело срещу Чуколов заради негово изказване, че "ако не е на власт, то мястото му е в затвора". Думите му са от 13 ноември 2013 година в предаването "Лице в лице" на bTV.

От решението на съда става ясно, че исковата молба на Борисов е била за 50 000 лева, но тя е била уважена наполовина.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд. Депутатът от "Атака" заяви, че ще обжалва.

Интересно ми е какво ще се случи, ако се проведе едно национално допитване по темата дали трябва Бойко Борисов да влезе в затвора. Какво ще стане тогава? СГС ще осъди 2/3 от българите ли? Налага се пак едноличен, тоталитарен режим в България. Ако кажеш нещо срещу върховния водач на държавата, трябва веднага да бъдеш осъден”, коментира Чуколов пред БЛИЦ.

Това е вторият представител на "Атака", когото лидерът на ГЕРБ успява да осъди. През август той спечели на първа инстанция дело за клевета срещу лидера Волен Сидеров за много по-голяма сума - 180 000 лева.
Причината бе интервю пред вестник "Монитор" от миналата година, в което той казва, че Борисов се "облагодетелствал от канали за проститутки", "покровителствал е канали за наркотрафик" и се е "облагодетелствал от контрабанда".

Вчера Софийският районен съд спря последното дело, заведено от Борисов срещу лидера на "България без цензура" Николай Бареков, който има имунитет като евродепутат. То бе заведено заради твърдението, че лидерът на ГЕРБ е поръчал убийството му.

През октомври Софийският районен съд обяви за невинен Бареков по делото за обида, което Борисов заведе срещу него, защото го нарекъл "тъп".

Премиерът съди бившия журналист и заради твърдението му, че е натрупал 4 млрд. лично богатство.