Дете е мъртво, а друго е в кома след родителски побои

stat
13:03  |  12 юни 2007 / Автор Гергана Мишева /  
Майката на починалото дете в Мъглиж Майката на починалото дете в Мъглиж
Сн.: БГНЕС

Полицията в Казанлък задържа в понеделник вечерта майката на 2-годишно момиченце заради побой до смърт. В ареста влезе и мъжът, с който жената живеела на семейни начала в ромския квартал в Мъглиж.
Във вторник сутринта полицията съобщи, че 21-годишният пастрок Таньо Танев от Мъглиж е удрял малката Галя Йорданова, съобщи БГНЕС. От извършената аутопсия е установено, че смъртта на двегодишното момиченце е настъпила след разкъсване на черния дроб и панкреаса, съобщи Фокус. Рано в понеделник Танев отнесъл детето в казанлъшката болница, където лекарите само констатирали, че то е мъртво. При първоначалния разпит той и майката признали, че детето плакало през нощта и било удряно с юмруци, за да млъкне. Тонев е в изпитателен срок на условна присъда за блудство. Той е задържан в РПУ-Казанлък. Повдигнато му е обвинение за убийство, съобщи пред Дарик наблюдаващият делото прокурор. Очаква се той да внесе искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на Тонев. Биологичният баща на Галя - Ганчо Кирилов, е в затвора в Стара Загора. Майката - Ана Йорданова, подписала декларация до затвора, в която моли бащата да бъде освободен за погребението на детето. В същото денонощие се разигра и друга драма с пребито дете. 3-годишният Иван Гелев от Белица е настанен в болница с тежка черепно-мозъчна травма и в кома. Той е на командно дишане и шансовете му да оцелее са минимални. Според лекарите детето е недохранено, има и следи по лицето и тялото от изгаряния с цигара, предаде бТВ. Малкият Иван е пребит на 10 юни вечерта с метално гърне след поредния пиянски запой на бащата. Сигналът за пребитото дете е подаден в РПУ от Центъра за спешна помощ в Разлог около 2 часа през нощта. Полицаите от Разлог са установили, че детето е жестоко бито от баща си - 36-годишният Г.Галев, не за първи път. При лекарския преглед на малкия Иван са открити много белези от стари травми. Майка му първоначално заявила, че детето е паднало от стълбите. Тя е бременна със седмото си дете. Бащата има проблеми с алкохола, лежал е в затвора за побой. Сега е задържан за 72 часа и съдът ще реши каква мярка да му определи. 3-годишният Иван, заедно с едно от братчетата си, вече е бил отнеман от семейството си и е живял няколко месеца в дом за деца. После обаче е върнат на родителите си. Социалните служби ще искат от съда родителските права на бащата да бъдат отнети. Ако детето не оцелее, каквато е прогнозата на лекарите, родителят ще бъде съден за убийство.Последно в


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.