Екип на вестника отишъл в дома му в Банкя да види кой ще му дойде на гости заради предстоящите преговори за кабинет на ГЕРБ. Борисов обаче излязъл за ежедневната си разходка и поканил журналистите да го придружят.

"Често си правя такива разходки, 10 км ходя, полезно е за болния ми крак", казва бившият премиер, като уточнява, че сменя маршрута от съображения за сигурност.

По време на колоритна разходка, в която вози с "Лада Нива" репортерите, той се хвали, че цял ден телефонът му звъни, отвсякъде го поздравят - "Ердоган, президентът на Португалия..." 

Лидерът на ГЕРБ споделя още, че новото правителство няма да е стабилно и ще бъде на ръба.

На закачка на "Труд", че са видели Меглена Кунева да излиза от дома му и дали не са се разбирали за коалиция, се кръсти три пъти и казва:

"Заклевам се, да почина, ако е била у дома!"


На въпрос дали електоратът на реформаторите би го приел с резерви, отвръща:"Какво ме интересува? Зад мен стоят 1 млн. избиратели. Те избраха мен, няма да ги пратя при Костов."

Борисов казва за Николай Бареков, че проявява политическа класа и реагира по-адекватно от реформаторите и БСП.

Той саркастично обяснява, че е победил лидера на ПЕС Сергей Станишев и се чуди, че не е бил на пресконференцията след изборите на БСП.
По повод ДПС казва, че нямат моралното право да управляват.

Попитан дали Цветан Цветанов пак ще е вътрешен министър или вицепремиер, Борисов обяснява, че многократно заявявал, че Цветанов ръководи предизоборния щаб и е шеф на ПГ на ГЕРБ, това са големи отговорности и ще работи по тях.

Според лидера на ГЕРБ не вътрешният, а финансовият министър е най-важният пост в кабинета, а после на околната среда.

На споменаване за взрива в Горни Лом, коментира, че не е случайност тоя взрив, както каза в изборната нощ, и траурът повлиял на вота. 

"Интереси! Каква работа? Никой няма да прати детето си в тая фабрика, ако знае, че има опасност. Не злато, не пари, ами изумруди и диаманти да има", добавя Борисов.

Накрая Борисов се чува по телефона с бабата на репортерката Диана Иванова.

"Бойко съм, да не ме сбъркаш с Радан или Местан... Как ще ревнеш?... Внучката ти е при мен... И пуши цигари - ти знаеш ли, че пуши?"

"Бабата на Диана ти е фенка, но казват, че си диктатор - Бойко Диктатора", коментират журналистите.

Борисов обаче отсича: "Аз съм демократ".

Междувременно пресцентърът на ГЕРБ съобщи, че той е заявил на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол в телефонен разговор, че ГЕРБ започва преговори с всички партии и ще положи усилия да формира правителство.

"Ако обаче не успеем да осигурим стабилно мнозинство, единственият изход от ситуацията е нови избори", обяснил Борисов.

АНКЕТА: С кого да се коалира ГЕРБ?