Той се срещна с вицепрезидента на испанския футболен гранд Педро Лопес Хименес, испанския посланик Хосе Луис Тапиа Висенте, собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев и министрите на спорта Евгения Раданова и на транспорта Николина Ангелкова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Футболът в България има своите герои, които се състезават и постигат успехи и в най-тежките спортни битки", казал на срещата президентът.

Плевнелиев заявил, че българският шампион "Лудогорец" е постигнал впечатляващи успехи в представянето си в европейските турнири досега и му е пожелал успех в сблъсъка със световноизвестен клуб като "Реал Мадрид".

"Признателни сме за сътрудничеството с Фондацията "Реал Мадрид" и за корпоративната социална отговорност на клуба в България", заявил президентът.

Той е обяснил, че започналият във Видин пилотен проект "Спортни училища за социална интеграция", който е под негов патронаж с подкрепата на "Реал Мадрид", вече дава резултати.

"Ценим високо постиженията на българските спортисти, но не по-малко важно е да насърчим масовия спорт и да ангажираме повече българи да спортуват", обяснил президентът.

По думите му спортът не се изразява само в отчитането на резултати.

"За "Реал Мадрид" е важна и неговата социална страна, както и възможността да подпомогнем изграждането на характер и личностното развитие на младежите, особено на децата в неравностойно положение", казал вицепрезидентът на "Реал Мадрид" Педро Лопес Хименес.

Той е посочил, че фондацията на "Реал" поддържа 200 школи в 70 страни и има амбицията да разшири присъствието си у нас, за да подпомогне социалната интеграция на повече български деца.

На мача довечера между "Лудогорец" и "Реал Мадрид" на стадион "Васил Левски" ще има и 50 деца от футболната школа във Видин, открита с подкрепата на фондацията на испанския клуб.

Двубоят е от 21:45 часа и ще можете да го проследите на живо в corner.dir.bg!

Вчера министър Ангелкова беше на тренировката на "Реал" и се снима със звездата на клуба Кристиано Роналдо.

Вижте повече за мача "Лудогорец" - "Реал Мадрид" >>>

680 униформени ще пазят реда в София заради мача >>>