Той бе категоричен, че в последната година е направено много в социалната сфера и това е основа "БСП- лява България" да търси подкрепа на изборите, защото без достатъчно подкрепа и сила, няма как да продължат с нужните промени.

Като друг приоритет той посочи и продължаването на публичната инвестиционна програма за подпомагането на регионите, от която сега много проекти се спират от служебния кабинет.

Във Велико Търново Станишев изрази притеснение от действията на служебното правителството, което показва, че изпълнява политическата поръчка на ГЕРБ, най-вече с назначенията си, като даде пример с уволнението на директора на АЕЦ "Козлодуй".

По думите му политиката в областта на енергетиката също е повод за притеснение, съобщи пресцентърът на социалистите.

"От октомври се готви увеличение на цената на тока. Винаги когато ГЕРБ са в управлението, цената на тока расте на гърба на хората", заяви той.

Станишев подчерта, че правителството на Орешарски не е допуснало това да се случи и е имало политическата воля с промени в закона не само да се спре покачването на цените на електроенергията, но и да се постигне намаление. Той обясни, че с това са засегнати много икономически интереси, които сега се обслужват от служебното правителство и ГЕРБ.

"Хората трябва да помислят кой работи за тях и кой за огромни, частни, икономически интереси", категоричен бе Станишев.

Той призова гражданите да гласуват на 5 октомври, защото никой няма да избере вместо тях.

Лидерът на европейските социалисти посочи, че БСП търси подкрепа на тези избори с основни ясни каузи, които са обществени и национални: да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт и икономическо развитие и създаване на работни места, социална справедливост и справедливост от страна на държавата да продължат.

Анкета: За кого ще гласувате на изборите?