Това обяви пред bTV бившият шеф на контраразузнаването и политик от ДСБ ген. Атанас Атанасов, който показа в студиото сигнал (вижте в галерията), които получил на пощата си. 

Според Атанасов ДАНС и МВР са работели като един щаб за подслушване на противниците на властта и протестиращите срещу кабинета "Орешарски".
Атанасов обясни, че щабът е изучавал тези хора и е очертавал стратегия как да им се влияе да спрат да участват в протестите. Ако не го строят, тогава е трябвало да се прави друга профилактика.

Той припомни и че през пролетта Вежди Рашидов заяви в телевизионно интервю, че МВР подслушва Касим Дал. Бившият депутат от ДПС Касим Дал сега е един от лидерите на Народна партия "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок.

По думите на Атанасов адресът на подателя на писмото е бул. „Челни връх”, където се намира сградата на ДАНС. Той предполага, че човекът, който му го е изпратил, работи в звената, осъществявали контрол върху Дал.

"Тогава на Местан е осигурена охрана. Става дума за нещо скалъпено. Разбирам ако бяха контролирали Касим Дал по линия на сигурността, защото неговите връзки с властта в Турция са известни, но да хвърлиш такава анонимка на криминалната полиция. Да въртят месеци наред и после да предоставят информацията на политическото ръководство на страната", заяви с възмущение Атанасов.

По думите му отвсякъде се вижда, че сигналът за готвеното от Дал покушение срещу Местан и Пеевски е скалъпен, за да се държи един политик, критик на една от партиите във властта, под контрол. Трябва да се припомни, че Касим Дал бе част от върхушката на ДПС и бе сред доверениците на Доган, отбеляза той.

Атанас Атанасов показа и писмо на шефа на ДАНС Владимир Писанчев до президентството, с което се иска информация за срещите на държавния глава, което определи като тежък