Много неща се твърдят, без никой да се чувства длъжен да дава доказателства, добави Христо Иванов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Това коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" правосъдният министър Христо Иванов, след като преди дни стана известно, че анонимен свидетел на прокуратурата твърди това.

В определението на съдия Мариета Райкова от Софийски градски съд, с което в края на юли бе отменено прекратяването на разследването за опита за убийство на Пеевски, е цитиран свидетелят който казва че:

"...на протестите се е запознал с лице с малко име "Краси" от Перник и един друг, пълничък мъж, които му предложили да изкара пари (20 000 лв), а срещу това възнаграждение, след като му дадат информация кога и къде ще се намира Пеевски, свидетелят трябвало да постави малко взривно устройство".

По повод разследването срещу Делян Пеевски министър Иванов заяви, че наистина е един от хората, чийто подпис стои под сигнала на "Протестна мрежа" срещу него, Цветан Василев и Николай Бареков, но го е подписал като гражданин.

Сигналът бе подаден на главния прокурор през февруари и е за организирана престъпна група. Вчера от държавното обвинение обявиха, че след започналата ревизия на семейството на Пеевски са платени 300 000 лева данъци.

Във връзка с публикации в медиите, свързани с това, че Иванов и други хора, свързани с протестите, са усвоявали чужди пари, той коментира, че са кандидатствали за проекти, обявени от донори и съответно са ги изпълнили. По този начин са получили и средства.

Преди да стане министър той беше в неправителствения сектор, за последно програмен директор на Български институт за правни инициативи.