Най-вероятно оригиналите са в МВР, обясни лидерът на ББЦ, след като занесе в Софийска градска прокуратура документите, които изнесе за лидера на ГЕРБ, цитира го "Фокус". В тях името му се свързва с принадлежност към бившата ДС и наркотрафик.

Вчера министър Цветлин Йовчев заяви, че проверка в МВР е показала, че изнесеният документ е фалшификат. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пък съобщи, че има документ с регистрационен номер като този, който разпространява Бареков, но в него не присъства името на Борисов.

Лидерът на ББЦ обясни още, че предал пет броя справки, рапорти и доклади, които съдържали строго секретна информация от 90-те години от Черноморието.

Там била и самоличността на агента, който е "жив и здрав и се надява в най-скоро време да даде показания в прокуратурата" за онова, което той е предал там, предаде БНР.

Бареков получил документите в бял плик преди десет дни, но не ги е донесъл веднага, тъй като първите няколко дни не бил отварял плика.

„Аз не съм полицай, не съм милиционер и не очаквам, че някой ще ми прати подобно нещо”, обясни той.

Бареков каза още, че Борисов се опитва чрез медиите да се саморазправя с него, защото няма кой да каже истината за лидера на ГЕРБ и управлението му.
Лидерът на ББЦ написа днес отворено писмо до посланици, в което иска морална и политическа подкрепа, за да не бъде брутално размазан.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че на 28 юли са получили сигнал от председателя на ББЦ за „архивни извадки от досието“ на Борисов, издадени от „структурни звена на МВР и службите за сигурност“, в които имало данни за престъпления. Бареков е поискал да бъде приет от главния прокурор.
Сигналът обаче е изпратен по компетентност в Софийска градска прокуратура, където е започнала проверка.
От МВР ще бъдат изискани данни и допълнителна информация.

От прокуратурата са се заели и със сигнала на лидера на ГЕРБ за клевети на Бареков, че Борисов участвал в „умъртвяване на знакови лица от прехода“.

"Твърденията на г-н Бареков се оценяват като несъстоятелни и се отправя искане да бъде извършена незабавна проверка",
са преценили от прокуратурата.

Сигналът е препратен към СГП, за се присъедини към проверката по документите на Бареков.

Прокуратурата е решила проверката по сигнала на лидера на РЗС Яне Янев, че има незаконно финансиране на Николай Бареков и „България без цензура“ от Цветан Василев, ще се извърши по разследването по досъдебното производство за КТБ АД.
Към сигнала на Янев има копие от ръкописен документ, който щял да бъде предоставен на прокуратурата.

Лидерът на РЗС заяви пред Нова телевизия, че минимум 300 000 лв. на месец е получавала партията от Василев.

Вчера Василиев коментира в писмо до медиите, че специалистите по "парични трансфери" в куфарчета трябва да бъдат търсени сред кръговете, които подготвили и осъществили атаката срещу него и КТБ. Той признава, че направил грешка да препоръча Бареков за изпълнителен директор на собствениците на ТВ7.