Само преди дни той предложи предложи Калин Христов за управител на БНБ.
Тогава обясни, че Христов е бил предложен като вариант за управител на БНБ от президента пред ГЕРБ, БСП и ДПС на консултациите при него миналия четвъртък.

"Рискът да гласуваме управител и подуправител между ГЕРБ и ДПС е огромен политически риск. Би се приело много тежко от обществото, партията не би си го позволила. Затова след изборите новото мнозинство да си избере управител и подуправител", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

ДПС е за смяна на Иван Искров. БСП е за смяна на цялото ръководство на БНБ, но от следващия парламент. От левицата обясниха, че Христов е част от проблема, не от решението.

По думите на лидера на ГЕРБ не е тайна и било видно, че ДПС се държи по-отговорно от БСП. БСП се обидили на своите министри и затова им напомнил от трибуната, че Петър Чобанов е избран за депутат от БСП.

Според Борисов, в момента ситуацията в държавата е съвсем различна - разпаднало се мнозинство, партии, които са в колапс.

Борисов няма да участва в правителство, сформирано от ДПС, ако партията на Лютви Местан не върне веднага мандата.
Алиосман Имамов каза, че ДПС ще го върне.

На въпрос какви трябва да бъдат правомощията на служебното правителство, Борисов изброи да може да подписва договори с институции, да вдигне тавана на дълга - "ако има криза, да има този инструмент".
Същото вече предложи президентът.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че служебният кабинет трябва да може да взима заеми, ако ситуацията в държавата го изисква през септември след поредната лъжа на БСП, че тогава ще отворят една банка, предаде БТА.

"Те знаят, че няма как да я отворят. От ГЕРБ държим да се гарантират депозитите до 100 хиляди евро, но и те трябва да бъдат подплатени с пари, които да се изплатят на хората по закон, тези пари ги няма", коментира Борисов.

За актуализацията на бюджета

"По-разумен, по-държавнически и по-точен компромис не може да се иска", коментира Борисов предложението му да бъде приета актуализацията на бюджета във вида, предложен от самото правителство.

По думите му между първо и второ четене могат да се променят параметрите в актуализацията на бюджета.

„Финансовото състояние е катастрофално в момента. Фискалният резерв е осем милиарда, от тях трябва да извадите 5. Рисковете пред държавата са огромни и всички го знаете това”, обясни още той.