„Пожелавам на всички успех и аз съм заявил, че ще се съобразя с волята на народа, кой както ни подреди. Ако го направят и другите, ще е добре, ако ли не – рискът е в средата на октомври отново да има служебно правителство и да влезем в зимата вече не разнебитени, а нямам думи, с които да опиша този апокалипсис, който ще последва“, каза още Борисов.

В Царево лидерът на ГЕРБ коментира пред журналисти, че не вижда сфера, в която правителството да е постигнало успех.

„Няма такава, точно обратното – социална, икономическа, финансова, политическа – тотален срив. Виждате, че в парламента се карат като цигани вече. Една година се целуваха, една година митинги правеха на Орлов мост, една година „Атака” ги подкрепяше. Изведнъж последната седмица решиха да се правят на опозиция. Това ще остане в историята на политиката на България – мандатоносителят да бяга от парламента, да няма кворум заради него. Мандатоносител да не иска да си подкрепи бюджета на собственото правителство”, каза Борисов.

Той изтъкна, че не може да си представи подобно падение като това на БСП и подчерта, че никоя партия не е изпадала в подобно положение.

Борисов пожела на БСП в неделя да си избере лидер, който да може да си управлява партията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов припомни, че политици са му казвали, когато е управлявал, че "асфалт не се яде". Той изтъкна, че сега има основно спрени проекти.

Борисов заяви, че няма представа каква ще бъде структурата на служебното правителство. "Това е отговорност на президента. За парламентарните избори листите с кандидат-депутати са ясни", посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ бе в Царево за откриването на скулптура в района на пристанището в града. Тя се намира на вълноломната стена, нощно време ще функционира като морски фар. Скулптурата представлява бронзова женска фигура, висока 5,5 метра.

Бойко Борисов каза, че партия ГЕРБ е дарила 120 хиляди лева за изработването й. Работата на скулптора е безвъзмездна, а с парите са купени материалите.