По-рано днес Пенгезов обяви, че получавал натиск от "момчето, което разпределя баницата в държавата - Делян Пеевски, как да се реши някое дело".

Например, бившият ДПС депутат Митхат Табаков било добре да бъде оправдан. На председателя на Софийския апелативен съд (САС) му било намекнато, че ще види втори мандат "през крив макарон".

Съобщенията идвали чрез посредник, като ставало ясно, че ги праща депутатът от ДПС Делян Пеевски.

"Не мога да повярвам, че всички в тази държава изкупват вините си през Делян Пеевски. Наистина ли всеки виновен в тази държава оттук нататък ще оправдава греховете и престъпленията си с мен", пита в блиц интервю Пеевски, цитиран от ПИК - агенцията, която публикува неговите позиции.

По думите му обвиненията на Пенгезов будят в него съжаление и смях, и заявява, че никога и по никакъв повод не е натискал него нито лично, нито чрез други хора.
Добавя, че Пенгезов нито го интересува, нито някога го интересувал, за да му обръща такова внимание.

Депутатът от ДПС пита защо сега Пенгезов го набеждава, когато е получил призовка и "наши и чужди" се занимават с неговата дейност.

"Нормално ли е един шеф на съд да общува с адвокати, каквито аз уж съм му изпращал да го изнудват? Кои са тези адвокати? Защо той си служи с анонимни клевети и набеждаване", продължава с въпросите той.

По думите му, поведението на шефа на САС било типично за синдрома, който властвал в момента в публичното пространство - "всеки да си измива ръцете с Делян Пеевски".

"Ще ми отговори ли някой от моите критици и съдници каква е моята вина? В това, че бях избран за началник на ДАНС и се отказах още на следващия ден доброволно ли? Или пък в това, че вестниците, които доскоро принадлежаха на моето семейство, разобличаваха далаверите на кръга "Капитал" и президента Росен Плевнелиев", коментира Пеевски.

"В това ли е моята историческа вина пред българския народ? Ако е така, аз съм готов да изпия горчивата чаша, но няма да се откажа да водя битка с Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Веселин Пенгезов и подобните им и в бъдеще. Само, че вече ще го правя в ново качество", заканва се той.

Делян Пеевски бе номиниран втори в листата на ДПС за Европарламента.

АНКЕТА: Одобрявате ли Пеевски за евродепутат?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За номинацията на Пеевски за евродепутат