Днес националистите регистрираха официално листата си в ЦИК.

На следващите три места са проф. Станислав Станилов, Павел Шопов и Явор Нотев.

На практика това е ръководството на партията, заяви Сидеров и подчерта, че листата е съставена от партийни активисти без външни хора.

"Атакистът" е най-точният, най-добрият боец, независимо дали бойното поле е София или Брюксел", коментира той.

Сидеров прогнозира, че "Атака" ще запази досегашното си представителство в Европарламента от двама депутати. Не уточни обаче дали ще се откаже от мястото в Брюксел за сметка на следващите в листата с думите - "битката ще покаже това".

Той отново заяви, че партията му е против "гей бракове, кръвосмешения, двойни стандарти и намалени субсидии".

"Искаме енергийните ни проекти да се случват, а не да бъдат спирани", добави Сидеров по отношение на "Южен поток".

По повод заявеното от лидера на "България без цензура" Николай Бареков намерение след евровота да изттегли от парламента депутатите, които го подкрепят и да работи за предсрочни избори, Волен Сидеров коментира иронично:

"Аз не мога да се съмнявам в сериознноста на аргументите на скарата, какво по-сериозно от едно кебапче за гладния човек".

По празниците Бареков отиде в Челопечене, където прави и раздава кебапчета и кюфтета.

Листите си вече регистрираха другите три парламентарни партии - тази на ГЕРБ е водена от Томислав Дончев, на БСП - от Сергей Станишев, а на ДПС - от Филиз Хюсменова. Втори при ДПС е Делян Пеевски, за когото лидерът на партията Лютви Местан заяви, че може в Брюксел да покаже, че не е "сатана и злодей".

Днес е крайният срок, в който ЦИК регистрира кандидатските листи за евровота. Днес е и последният ден, в който партия или инициативен комитет могат да поискат да бъде заличена регистрацията им за участие в тези избори.

Утре в 11 часа ЦИК публично ще проведе теглене на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в бюлетината за евровота.