Той ще бъде истински гастрономически център, ще се нарича Sublimotion и ще се намира в местни хотел Hard Rock Hotel Ibiza, твърди изданието "Испания на руски". Пред изданието главният готвач Пако Ронсеро се хваща на бас, че в заведението "кулинарията заедно с новите технологии ще създадат пълноценно емоционално предложение – невиждано по вкусови качества".

Менютата ще представляват кулинарно околосветско пътешествие. Северните страни примерно ще бъдат представяни със студени закуски, а Франция с лакомства, които направо се топят в устата. А царящата атмосфера, играта на светлини, звуци и ухания ще помогне на гостите да се пренесат в наистина вълшебна държава. "Пътешествието" обаче няма да се окаже по джоба на всеки.

В ресторанта ще работи класен отбор от готвачи во главе с Пако Ронсеро, притежател на две звезди "Мишлен" и три отличителни знака "Респол" (Respol). Емоцията ще струва на състоятелните епикурейци по 1500 евро на човек – в света няма ресторант с толкова високи цени.

Сайтът The Daily Meal припомня, че в момента най-скъпото заведение е японският ресторант Kitcho, където се влиза с чек от 450 евро. Що се отнася до Испания, ресторантът Celler de Can Roca, обявен за най-добрият ресторант за 2013 г. от сп. Restaurant, предлага меню от 165 евро. А култовото мадридско заведение Santceloni – за 189 евро. Трябва обаче да се знае, че в двата случая виното не влиза в сметката.