Агенцията се позовава на лидерът на т.нар. народно опълчение, "народният кмет" на съседния град Славянск Вячеслав Пономарьов, цитиран от РИА Новости.

Проруските активисти в Краматорск извикали на помощ хора от Славянск и след като подкреплението пристигнало, "нападателите" отстъпили и не били допуснати провокации. Очевидци разказали на РИА Новости, че вчера вечерта на площад "Ленин" на град Краматорск, около градския съвет, който от няколко дни е в ръцете на привържениците на федерализацията на Украйна, започнали да се събират "яки младежи". Те били участвали и в състоялия се предния ден митинг "За единна Украйна", който завършил със сблъсъци между тях и привържениците на федерализацията.

В един момент около 40 активиста се доближили до барикадите и започнали да ги развалят. Обяснили действията си с постигнатите в Женева споразумения, казали че противопоставянето е приключило и според договореното окупираните административни сгради трябва да бъдат освободени.

На четиристранната среща за Украйна в Женева (САЩ, ЕС, Русия и Украйна), продължила над 6 часа, бе приет документ за намаляване напрежението в страната. Сергей авров уточни, че одобреният документ предвижда разоръжаване на всички незаконни въоръжени формирования и освобождаване на всички незаконно окупирани административни сгради в Украйна.

Твърди се също така, че атакуващите сградата си говорели, че украински олигарси са обявили парична награда за всяко освободено административно здание.

Привържениците на федерализацията повикали обаче помощ от Славянск, който е само на 12 километра от Краматорск. Когато тя пристигнала, привържениците на евромайдана отстъпили от барикадите и се разбягали, се казва в информацията на РИА Новости.