Цветанов представи официално 17-членната листа на партията за евровота като я определи като обединяваща многообразието у нас, защото в нея са включени кандидати от смесени региони, български мюсюлмани, българомохамедани.
Листата ще бъде регистрирана още днес в ЦИК, предаде БТА.

Цветанов призова за активно участие на изборите на 25 май. Според него, ако избирателната активност е над 60 процента, Делян Пеевски би останал извън Европарламента, тъй като ДПС ще може да "вкара" само един представител.

Водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че отборът им е чудесен, съчетание между дързост и мъдрост, мъжко упорство и женска интуиция. Само ако имаме отбор, може да постигнем максимално влияние при работата на евродепутатите, убеден е той. По думите му на ГЕРБ е необходима убедителна победа, а не с фотофиниш, за да е ясно, че обществото има посока.

"Влизаме като фаворити в битката, важно е да спечелим доверието, както на българските избиратели, така и на Брюксел", описа Дончев стратегията на еврокандидатите на ГЕРБ в предстоящата кампания.

На второ място след него в листата е досегашният евродепутат Андрей Ковачев, както и колегите му Мария Габриел и Владимир Уручев. На пето място е Ева Паунова, координатор на делегацията на ЕНП-ГЕРБ в Европарламента. На шеста позиция е депутатът от 42-то Народно събрание Емил Радев. Седмата позиция е за младежката квота на ГЕРБ - Андрей Новаков, който е зам.-председател на Студентската организация на ЕНП.

На осмо място е уволненият директор на училището в община Гърмен Асим Адемов. Девети е Стефан Шилев, който е доктор от университета в Кордоба, Испания. Следва отново представител на МГЕРБ - Ангел Филипов, на 11-то място е Августина Цветкова, зам.-министър на отбраната в кабинета "Борисов", на 12-то е Георг Георгиев, също от МГЕРБ.

Тринадесетата позиция се заема от Пламен Русев, депутат в 41-то Народно събрание. Четиринадесети е Анести Тимчев, петнадесета е Селиме Кърджалиева, директор на училище в с. Венец, след нея е Мария Агиева и на последно място е Пламен Борисов, зам.-председател на Общинския съвет в Перник.

Станишев очаква победа на евроизборите