17-годишният младеж е бил арестуван за въоръжения грабеж на бензиностанцията на кръстовището на булевардите "Г. М. Димитров" и "Драган Цанков" в София на 10 април, съобщи първо в. "Телеграф".

Самият Лъчезар Иванов потвърди пред медии.

От Софийската районна прокуратура уточниха пред БГНЕС, че на Иванов-младши е повдигнато обвинение за грабеж и му е наложена мярка за неотклонение "надзор на инспектор от Детска педагогическа стая".

От коментара на главния секретар на МВР стана ясно, че това не е първото престъпление на депутатския син. Светлозар Лазаров съобщи пред ТV7, че миналата седмица са били задържани двама младежи, за серия въоръжени грабежи на бенизностанции и за един грабеж миналото лято.
Той уточни, че не знае кои са родителите им и не се интересува, но каза, че единият е непълнолетен.

"Бях в чужбина, когато е станал обирът. Прибрах се, намерих сина си и той отиде сам в полицията с адвокат", каза пред БЛИЦ депутатът Лъчезар Иванов.

Той подчерта, че няма родителски права над сина си, който живее под опеката на бившата му съпруга. От полицията го потърсили, след като не открили майката.

Иванов подчерта, че Георги не арестуван, а е бил разпитан и освободен.

"Но ако той е съгрешил, ще си понесе цялата сериозност на закона“, добави народният представител.

Около сина на Лъчезар Иванов се разшумя преди две години, когато бе обявен за безследно изчезнал от семейството и МВР публикува снимката му. По-късно младежът се появи и разказа, че се е махнал от къщи заради родителски тормоз.