Той е в болница без опасност за живота. Чрез преводач успял е да обясни на полицаите, че нападателите му говорели на български език.
 
Сирийци от бежанския център пък съобщили, че нападателите са били с лек автомобил.

Инцидентът е станал малко след 21 часа. 17-годишният младеж, който не е криминално проявен, отивал в общежитието във "Военна рампа", когато бил издебнат в уличка наблизо от двама души. Той бил изостанал малко от група други бежанци, когато единият от нападателите го ударил, а другият забил нож в гърба му, предаде БНР. След това те побягнали. 

Сириецът бил откаран с линейка в "Пирогов". От болницата  съобщиха, че момчето е с прободна рана в поясната област, но няма засегнати органи. Раната е обработена и зашита и той е настанен в Клиниката по детска хирургия.

По този начин от "Пирогов" опровергаха МВР.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви пред Нова телевизия, че не може да се говори за намушкване с нож - станало сбиване и младежът получил порезна рана. Затова случаят не бил сериозно нападение.

"Той е бил настанен в бежанския лагер в Пъстрогор, но обявил, че ще живее в София и тръгнал към столицата с роднини. В София обаче нямало къде да се настанят, затова тръгнали към общежитието във "Военна рампа", обясни Йовчев.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров допълни пред ТV7:

В случая, което е важно, по описанието, което дава: два шамара, два ритника, нямаме намушкване, имаме прорезна рана, която тепърва ще се изяснява от какъв предмет е и дали е възникнала в следствие от нанесените му удари”.

По думите на Лазаров на този етап няма основателна причина за нападението.
На въпрос пред bTV дали е възможно бежанецът да е провокирал нападателите си, той отговори:

Едва ли момче, което идва с майка си, която е прекарала инфаркт, и се грижи за още едно дете, ще има желание да започва конфликт. То и да има желание, не е имало физическото време, защото е дошъл няколко часа по-рано в София".

От Държавната агенция за бежанците уточниха, че в момента се разглежда молбата за закрила на момчето. 

Обитателите на общежитието във „Военна рампа” осъдиха нападението над 20-годишната Виктория Христова с декларация, в която се обявиха срещу насилието. Полицията издирва нападателя - 20-годишния алжирец Салахедин бин Аладин.