Спецоперацията е по разследване на НСлС и е проведена вчера с участието на антимафиоти от ГДБОП, съобщиха от МВР.

В 12.55 ч. вчера на Летище "София" са спрени за проверка преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция, и мъж с тях. Извършен им е личен обиск. Иззети са 3 преносими компютъра, 3 SIM карти на български мобилни оператори, 3 SIM карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина.
Тримата са разпитани като свидетели.

По време на операцията са задържани за срок от 24 часа двама мъже, за които има данни, че са събирали пари от проституция - служител в охранителна фирма, който е криминално проявен, както и собственик на модната агенция.
Те предавали парите на Антон Петров-Хамстера. Официално той е с регистрация за побой през 1997 г., криминално проявен за отвличане през 2009 г.

Петров е задържан заедно със шофьора си и двама приближени в автомобил на бул. "Г.М.Димитров" снощи, предаде по-рано БНР.
Ще му бъде пределявено обявение, съобщиха от МВР.

Адвокатът на Хамстера - Ваня Траянова, обясни, че арестът не е бил зрелищен, съобщи БГНЕС.
"Отидохме в 19 ч. вчера, за да видим по какъв повод колата на Петров, с която се е придвижвал, се намира в двора на ГДБОП. Два часа по-късно директорът на ГДБОП Станимир Флоров заяви, че Антон Петров ще бъде задържан за 24 часа, без да му се предявяват обвинения, а по подозрение в извършване на престъпление, но то не е убийство или мокра поръчка", каза Траянова.

Наскоро бе задържан Димитър Благоев Митров - Митко Полицая при операция срещу организирана престъпна група за склоняване към проституция, трафик на жени, изпиране на пари и други престъпления. Името му нашумя след операция "Октопод", при която бяха ударени освен офисите на задържаните седем души начело с Алексей Петров, също и над 20 стриптийз заведения и секс клубове.
Той отчитал оборота от секс услугите на Антон Петров-Хамстера и парите стигали до Алексей Петров.

През май стана ясно, че Хамстера готви покушение срещу председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. Тогава бе задържан за 24 ч., беше му издаден предупредителен протокол и беше освободен.

Преди това беше арестуван при операция "Наглите" заедно с бившият съветник в ДАНС Марчело Джотолов.
По делото "Октопод" Хамстера е обвинен заедно с Алексей Петров за участие в организирана престъпна група за рекет.

На 10 май Антон Петров и несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите бяха задържани за подготовка на покушение срещу високопоставен служител на ГДБОП.
След като му бе съставен предупредителен протокол, Очите бе пуснат след няколко часа, но Хамстера остана едно денонощие в ареста. Въпреки това срещу него не беше повдигнато обвинение, а също бе само предупреден.

Първоначално излезе информация, че мишена е бил директорът на ГДБОП Станимир Флоров. По-късно обаче неофициално се разбра, че целта е бил шефът на отдел "Контратероризъм" в службата Валентин Цоновски.