Сред тях са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарка "Липник", хотел "Дунав" в Русе, както и търговският комплекс към него, съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, цитиран от БТА. Имотите са наследени чрез фирма "Хотел Мениджмънт".

47-годишният Михаил Михов, който беше собственик на пивоварната "Леденика" и президент на федерацията по баскетбол, изненадващо почина в хотелска стая в "Правец" през март м.г. Смъртта му първоначално беше свързвана със записите на разговори между шефа на митниците Ваньо Танов и Бойко Борисов, в които той казва: "Поех ангажимент да не го закачам този Мишо Бирата". Тогава дори се заговори за убийство или самоубийство, но аутопсията категорично показа, че Михов е починал от остра коронарна недостатъчност.

Търгът за имотите ще се състои от 15 февруари до 15 март тази година. Общата сума, на която са оценени всички имоти, чийто снимки и описания вече са публикувани на сайта на частните съдебни изпълнители, е около 10 милиона лева. Началната цена само на хотел "Дунав" е 6 132 238 лева, а на бившата резиденция на Тодор Живков - 688 654 лева, където са продават само сградите, тъй като земята е държавна собственост.

Имотите бяха възбранени в края на миналата година заради дългове към банка.