Те настояха за справедливи наказания не само на убийците на Мирослава, но и на всички извършители на престъпни деяния, предаде БТА.

Това е битка за всички български деца, заяви майката на Мирослава Емилия Шумкова. Тя е притеснена от факта, че е открито мъртво още едно дете - 11-годишният Станислав Мирчов от видинското село Лагошевци.

Протестите в Перник ще продължат всяка седмица до залавяне и налагане на справедливи наказания на всички участници в убийството на Мирослава, заявиха присъстващите. Те са получили подкрепа и от много хора от други градове в страната.

18-годишната Мирослава Николова от Перник бе намерена убита на 12 януари 2012 г.  Повече от два месеца тя беше в неизвестност.  Момичето изчезна на 7 ноември 2011 година, след като си тръгнало от тренировка по таекуон-до.

 Марио Любенов-Заека бе привлечен като обвиняем за убийството.

Преди два дни разследващите са открили по едно от писмата, които похитителите на  Мирослава са изпратили с искане за откуп, пръстов отпечатък, който обаче не е нито на самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо, нито на единствения обвинен - Марио Любенов-Заека. Според адвокатите на Любенов разследването е останало встрани от този човек и разпитът му не е приложен по делото.