Мирослава беше в неизвестност от 7 ноември вечерта, когато си тръгнала от тренировка по таекуон-до.

Двама души са задържани за убийството, съобщи пред “Фокус” вътрешният министър Цветан Цветанов.
"От момента на изчезването на Мирослава – вече два месеца и пет дни, колегите работиха много активно, по всички възможни версии, с всички потенциални извършители на това престъпление, включително по отвличане и убийство. Вчера бяха задържани две съпричастни към убийството лица. Те са познати на жертвата, а само преди минути в покрайнините на Перник беше открито нейното тяло”, добави той.

БНР предаде, че според непотвърдена информация единият от арестуваните се е самоубил.
По неофициална информация на Frognews пък съдебният лекар е установил, че момичето е било убито веднага след изчезването му.

Вътрешният министърът уточни, че разследването продължава и благодари на пернишката полиция и антимафиотите от ГДБОП, които също работиха по случая. Помагали и колегите им от Института по психология на МВР.
"Оттук нататък нещата са в ръцете на правораздаването", добави той.

Преди дни роднините на Мирослава заявиха, че тогава тя им се е обадила да им каже, че е била отвлечена и са замесени полицаи. От МВР обаче отрекоха версията за похищение, както и да има такова обаждане. От ведомството дори коментираха, че е много вероятно тя да е напуснала дома си, защото имала проблеми с родителите си. Заради това спортистката бе обявена за издирване чрез Интерпол.

Междувременно от полицията съобщиха, че вече повече от седмица търсят безуспешно 11-годишно момче от видинско село.