Никога няма да приема дрънкането на оръжие като честване

Публикувано: 14:08 | 10 май 2017
Автор: Нидал Алгафари във Фейсбук*
Сн.: Официална фейсбук страница
Нидал Алгафари
"Още веднъж прекланям се пред всеки загинал от безумието на политиката на диктаторите и малодушните политици от тогава", написа в профила си Нидал Алгафари. stat
Приятели,

вчера отпразнувахме дата 9-и май! За някой тя е Ден на Европа, за други е ден, в който бе победена Германия! Прекланяме се пред дадените жертви само от едната страна на фронта и само тях възхваляваме, което е добре но на половина.

Втората Световна война започва, когато двама диктатори си поделят една част от Европа, а трети "демократ" мълчаливо приема поделението.

Избиват се без съд и присъда хиляди в Полша като по същото време се прегръщат и целуват най-другарски различни лидери в Европа. Двама диктатори, като при озверелите кучета се захапват един друг. Жертват не само народите си, но и всички около тях.

С какво съветският войн е повече от германският? И единият и другият загиват заради подялбата на света между двамата - Сталин и Хитлер. За Хитлер се твърди и е доказано, че е избил много хора в концлагерите, но колко е избил Сталин в неговите? Германия изплати и още май изплаща за умъртвените евреи, дали Съветският съюз е платил една копейка компенсация на избитите евреи в лагерите си?

Много политици гръмогласно крещят, че ако не била съветската армия, Европа щеше да е друга. Дали Източна Европа видя по-доброто от победата на Съветската армия? Защото, ако се размисли човек ще види, че там където победата е на англо-американско и френската армии народите ѝ построиха по- добър живот!

Вследствие на окупирането на не малка част от Европа от Сталин избиването на невинни човеци продължава! В другия край на Европа това се спира с края на войната. На поколения е почернено бъдещето им. Затъват в нечувана мизерия и глад.

В другия край на Европа, победителите не си отмъщават и помагат на победения народ да стъпи на нозете си и да се развива до такава степен, че внуците на победителите от Изток да милеят да учат и работят в победената Германия.

Къде, в коя страна, се изграждат паметници на войници от чужда армия, освен там където са останали за да наложат чужда на народите политика?

Още веднъж прекланям се пред всеки загинал от безумието на политиката на диктаторите и малодушните политици от тогава, защото войниците са изпълнявали волята им!

Затова лично аз ще приемам датата 9-и май като поука, но никога няма да приема дрънкането на оръжия по площадите като честване, а като показ на това, какво може да сътворят подобни на Сталин и Хитлер!

*Текстът е публикуван тук>>

9 3


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За лишаването на Полша от право на глас в ЕС


Анджей Дуда
Президент на Полша
Франс Тимерманс
Зам.-председател на ЕК
74%
гласували: 107
26%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

Европейският парламент е единственият орган на ЕС, чиито членове биват пряко избирани, и една от най-големите демократични асамблеи в света. Неговите 751 членове представляват 500 милиона жители на ЕС. Те се избират веднъж на пет години от гласоподавателите в 28 държави-членки.


България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?