Не нацисти, а демократи унижават България, обиждат българина

Публикувано: 14:30 | 19 май 2017
Автор: Николай Големанов
Сн.: Facebook
Точният въпрос за ”скандала” е: Съдържа ли тази снимка нещо съдбовно за България
Нелеп и грозен случай с неизбежни политически последици, си донесе последиците. И трябваше вече да е приключил, но го превърнаха в истеричен и фалшив скандал. stat
Именно това става от 2-3 дни със случая "Павел Тенев", парадоксално обединил управляващи и опозиция в шумотевица, крайно унизителна за страната и за нейните граждани. Свой връх  "скандалът" достигна с днешния излишен и жалък дуел с декларации в парламента.

Да не говорим, че като с вълшебна пръчка, се сдобихме с политици "нацисти" и ако някой отстрани не знае достатъчно за България, току-виж повярвал.

Припомняне

Нека да го просветим този един чужденец. У нас сме наясно, нищо че диригентите на скандала оскърбително ни правят на глупаци.

В България има някакво нещо като неонацисти. Те са много малко и са трайно и устойчиво изолирани в техните си лумпенски гета, а именно 2-3-4 футболни агитки и периодичните тумби на т.нар Луков марш.

Но в българската политическа класа нацисти няма, няма такива и в управлението на страната. И никой сериозен човек - у нас или сред политически грамотните в Европа - не смята и не вярва, че България внезапно е обърнала гръб на демокрацията и европейския избор.

Уви, случва се и сериозните хора да вършат несериозни неща. Така именно бе задружно произведено апокалиптичното "заключение" от една стара снимка на Тенев.

Впрочем, неговият гаф не е в тъпата стойка в музея Гревен, чиито стени са се нагледали на всевъзможни маймунджулуци, детинщини и простотии. Гафът е в злощастното хрумване да оригиналничи с това във Фейсбук. Е, ще си плати, разбира с. Вече си плати.

Дотук сякаш е ясно, известно и просто.

Като един

Обаче демократите отляво и отдясно наскачаха като един, вкопчиха се в "нацисткия" повод, разкрещяха се и няма да млъкнат още дни наред.

Искат се оставки, обяснения, плаче се пред Европата. И мнозина притичват, един през друг се хвърлят в тежката война с надвисналия над жълтите павета призрак на нацизма.

На мушката са първо Патриотите, които "още на първия ден за добро утро казват "Хайл!" (социологът Андрей Райчев).

Разгорещена, Корнелия Нинова атакува ГЕРБ за "два месеца нищоправене" на парламента, който бе свикан за първо заседание на 19 април (преди един месец все пак).

И всички бързат да свалят вицепремиер, който е на поста си от две седмици (включително 5-6 почивни дни). Следователно този човек физическо време не е имал нито да се провали като управленец, нито да открадне нещо едро, нито да предаде Отечеството на врага.

Това е очевидно, би го пресметнал всеки, ако не го оглушаваха крясъците там горе. Какво, по дяволите, им става там?

И "Европа" взе да се обажда

Не е въпрос на висша математика. Кабинетът "Борисов 3" бе сформиран след делови, но и трудни преговори. Много се говореше за  "уязвимото място" в коалицията, чийто състав не е нечия шашма, той е почти предопределен от нашето гласуване на 26 март.

Обаче, виждате ли, ГЕРБ, участник в Европейската народна партия, ще управлява заедно с "крайни националисти".

Ами сега? Какво ще каже Европа? Това е известен проблем за премиера - лидер на ГЕРБ. То съдържа и шанс за опозицията, която май вече си хареса ролята на непримирима.

Освен това "Европа" често казва онова, което й подскаже някой от тук. Днес специално шампион но тази линия е ДПС, което е притичало да се жалва от "нацистите" в своята либерална формация в Европейския парламент - АЛДЕ.

Ето го и резултатът. Лидерът на АЛДЕ в ЕП, белгийският експремиер Ги Верхофстат изсипва цялата си мъка:

"Бъдещето на България не бива да бъде в ръцете на крайни националисти. Много съм загрижен, тъй като участието на Обединените патриоти в управлението поставя под въпрос ценностите... Европа вече изпита какво се случва, когато ксенофобията и езикът на омразата спечелят... Не бива да допускаме тази грешка отново." (Цитат от "Стандарт").

Разбирате ли за какво става дума? Този човек си позволява нас да поучава да не бъдем фашисти. Нас, Република България от първата четвърт на XXI века, била тя хлътнала в скандали и мизерия, или напредваща някак. Пред цяла България някой си размахва пръст - и  трябва да го търпим заради опозиционни депутати, заиграли се със съчинен скандал.

Патриотите - изкъсо

В същото време неочаквано изпадналата "нацистка карта" отлично върши работа и на ГЕРБ; тя помага по-плътно да се натисне чатала върху шията на Патриотите.

Бойко Борисов нямаше да се казва Бойко Борисов, ако изтърве такъв случай - хем за да си засили контрола в коалицията, хем за да се докара пред партньори и наблюдатели в Западна Европа. Той не изпусна случая и го използва, доста сдържано и умно засега.

Не може да се каже същото за дясната му ръка - за Цветан Цветанов, който публично се извини "за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа". Момент! Някому да е липсвало "извинението" на този депутат?

Смешна е картинката на управляващи и опозиция, посегнали към "нацисткия" коз. Досущ като футболисти, които се блъскат, тичайки един до друг след топката. Но като цяло работата хич не е за смях.

Ще работят ли?

Интересно свидетелство в каква обстановка сме, съдържа оповестено вчера проучване на "Галъп", реализирано между 4 и 11 май, т.е. преди измислената "афера Тенев".

Кабинетът "Борисов 3" започва своята работа при 32% доверие, сочат резултатите от него.

"Недоверието - отбелязват социолозите - засега е на равнище 55% и е малко по-ниско от обичайните в последните години стойности над 60%. Това дава на новия кабинет известен начален комфорт..."

Въпросният "комфорт" без съмнение е повлиян и от човешките надежди на избирателя, който доста се напати в последните години. Ала вече е под въпрос доколко и докога парламент и кабинет ще съумеят заедно да поработят за България, за гражданите й, за българските семейства и деца.

Ще мине някой друг месец и дори днешните ентусиасти на "Нацист-гейт" ще са безсилни да обяснят къде точно е скандалът.

Сега обаче шумотевицата е налице и за съжаление съдържа диагноза и прогноза за българската политическа класа в началото на този парламентарен мандат и при първите стъпки на кабинета "Борисов 3".

Тези хора не само продължават безотговорно да пилеят историческо време на България, но и пак тровят обществената атмосфера. Зер, откъде накъде българинът да диша спокойно, след като неговите избраници горят в юначна битка против нацизма.
65 25


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За "шегите" на Обединени патриоти с нацистки уклон


Корнелия Нинова
председател на БСП
Красимир Каракачанов
съпредседател на "Обединени патриоти"
41%
гласували: 134
59%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

18 май 2017

Опозиционни партии в парламента поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради нацисткия скандал.


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".