Огнян Минчев: Някои минаха границата на приличието

Публикувано: 15:23 | 5 май 2017
Автор: Огнян Минчев във Фейсбук
Сн.: БТА
Политологът Огнян Минчев
"Нека дадем един много малък кредит на доверие, най-малкия, българския кредит на доверие", написа политологът Огнян Минчев във Фейсбук. stat
Както обикновено, много от оценките за новото правителство преминаха границата на приличието и добронамереността, с която възпитаните хора дават шанс на един старт.

Не, не твърдя, че трябва да хвалим Бойко, патриотите и всички останали и да ги даряваме с юнашко доверие както се даряват пари и дрехи на новобранец (помните ли новобранските софри едно време...?).

Ние трябва критично да ги оценяваме още от самото начало. Но подигравките и ругатните са неуместни.

Първо, това е кабинет, създаден на основата на нашите собствени гласове на 26 март.
Второ, това е българското правителство - от това как ще управлява то в значителна степен зависи как ще живеем ние.
И трето, ако органически не понасяме тези, които бяха гласувани за правителство вчера, то би трябвало да имаме някакви алтернативни предпочитания.

Казвайте сега, какви са ви алтернативите? Колко гласа получиха алтернативите ви на 26 март? Кога ще ги видим с мнозинство, тези алтернативи? И ... струва ли си?

Не твърдя, че това правителство е най-доброто, което можем да излъчим. Тогава? Защо не излъчихме по-добро?

И - извинете - отблъскващо е да четем кой министър бил глупак, кой бил дебел, кой бил неграмотен... Тези хора сигурно имат и по-важни за управлението на страната кусури - дайте тях да обсъждаме.

Нека дадем един много малък кредит на доверие, най-малкия, българския кредит на доверие - и до месец-два, пак да се развихрим...


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

За вота на недоверие на БСП и корупцията


Корнелия Нинова
председател на БСП
Тома Биков
депутат от ПГ ГЕРБ
74%
гласували: 159
26%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

28 декември 2017

Правителството прие промените в Плана за управление на Националния парк "Пирин", с което се дава възможност за строителство на втори кабинков лифт в Банско.


Туристическият бизнес с въпросителни за втори лифт в Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш са сериозно притеснени от възможността за изграждане на втори лифт в Банско.