Комисията е назначена от директора на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Тодор Терзиев, съобщи БГНЕС.

Въпрос на комисията обаче скандализирал съпругата. Тя била запитана дали и пред проверяващите от София смята да потвърди всичко, изложено в жалбата й и най-вече твърдението, че на съпруга й е предлаган подкуп, за да не се раздухва случаят.
Членовете на комисията се впуснали в спор, че предлаганото обезщетение не е подкуп.

Проверяващите проявили особен интерес и кой именно е написал жалбата. "Ще ги гоня до дупка, разсипаха ми семейството", заяви Айсел Мустафова след разпита пред комисията.  

Четирима цивилни полицаи нахлуха в дома на Мустафови малко преди полунощ в петък. По-късно в събота сутринта се оказало, че полицаите са сбъркали адреса и вместо да арестуват сводника-таксиметров шофьор Джем, попаднали на семейство от  6-ия етаж на блок №12 в кв. "Възрожденци”. Съпрузите Мустафови са бивши полицейски служители.

Днес майката е консултирала дъщерята Ширин с психолог в местната психоболница. Снощи полицаи посетили дома им, за да поискат телефоните на съпруга Сабахатин, но не обяснили защо. При вида им Ширин едва не припаднала.
Утре семейството отново ще дава обяснения в полицията, но вече пред комисията, назначена за проверката от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Той се е извинил лично на семейството по телефона. Извинение от директора на Областната дирекция на МВР в Кърджали обаче нямало.

След скандал в парламента Цветанов ще бъде изслушан утре в пленарна зала заради случая в Кърджали. Премиерът Бойко Борисов пък наредил  полицаите да бъдат тежко наказани.