Страната стои много добре на международата сцена, като постигна и икономически растеж, заяви още той в интервю за Нова телевизия.

И каза за себе си, че е от България, израснал е в Испания, има германска фамилия, живее във Великобритания, но е българин. 
 
"Баща ми Симеон Сакскобургготски не е политическо животно, той е твърде дипломатичен. Не е популист и затова не беше преизбран. Но и Нелсън Мандела не беше“, каза още княз Кирил и изрази надежда, че както Маргарет Тачър била оценена 20 години след управлението си, така и направеното от баща му за България като премиер ще получи добра оценка след време.  

„За мен е чест, разбира се, да ме свързват с баща ми. Освен това си приличаме много. Даже таксиметровите шофьори биха ме разпознали. Аз искам да бъда приеман като някой, който е наследил неговото чувство за дълг и трудолюбие. С тези неща съм израснал от малък – да имам собствена професия, мое семейство, да се справям сам с отговорностите”, подчерта Кирил Сакскобургтотски.

От 30 години той работи в инвестиционен фонд. Занимава се основно с испаноговорящия пазар. 

„Като посланик на България винаги ги насърчавам”, казва той относно това дали би препоръчал страната ни на инвеститорите.

„Когато бях дете исках да съм шофьор на камион. Виждаше ми се най-вълнуващото нещо на света. По-късно исках да бъда учен в теоретичната физика, но мечтата ми винаги е била да съм независим”, разказа още Кирил Сакскобургготски, като уточни, че първите му изкарани пари са от бране на домати.