Да си регулировчик на оживено кръстовище в Манила не е лесна работа, но пътният полицай Рамиро Инохас прави задачата си забавна, като добавя танци, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тази Коледа 51-годишният Инохас изпълнява рутинните си задължения облечен като Санта Клаус, за да донесе малко празнично настроение на минувачите.

"Облечени сме като Санта Клаусовци, за да може хората да почувстват, че отново е Коледа, че трябва да си разменим подаръци и да се обичаме един друг, да почитаме останалите водачи на МПС", каза той, докато регулираше пътния трафик и край него минаваха камиони, автобуси и таксита.

Инохас станал регулировчик през 2005 г. Докато за втора година извършвал задълженията си като регулировчик, му хрумнала идеята, че танците могат да му помогнат да съхрани формата си.

След време забелязал, че автомобилистите обръщат по-голямо внимание на жестовете му с ръце, когато са комбинирани с движения с крака. По този начин нещата остават безгрижни както за Инохас, така и за другите около него.

"Автомобилният трафик тук е много лош, така че това е начин да доставим радост на хората", отбеляза пътният полицай, облечен в костюм на Санта Клаус.

"Движенията му са забавни за минувачите. Много пешеходци го заснемат със смартфоните си. Всички харесват онова, което той прави", увери таксиметровият шофьор Франки Густило.