Той иска обезщетение от държавата чрез Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в размер на 36 000 лева за лоши условия в затвора в Бургас, където излежава присъдата си, съобщи burgasinfo.com

Делото бе заведено в Бургаския административен съд и днес Съдебната палата почерня от тежко въоръжени жандармеристи. Причината за извънредните мерки за сигурност бе, че Стефанов призова като свидетели двама затворници с доживотни присъди. Единият е Георги Вълев, сочен за мозъка на бандата на "Килърите", а другият - Иван Рибов - осъден за атентата срещу Митьо Очите, при който загинаха съпругата му, брат й и един от бодигардовете. 

Рибов и Вълев бяха доведени, за да свидетелстват за условията в затвора при изключителни мерки за сигурност. Административният съд обаче отложи заседанието за януари.

На 23 март 2011 г. 27-годишният тогава Стефан Стефанов направи опит да обере банков клон на „Инвестбанк” в центъра на Сливен. Той простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници. Кризата продължи повече от 18 часа, през които Стефанов пусна всички заложници и се предаде.

През юни 2014 г. Върховният касационен съд потвърди 15-годишната присъда на банковия обирджия.