Лекарите, сестрите, лаборантите и помощният персонал на болницата, които от месеци работят без възнаграждение, излязоха с декларация, адресирана до министър-председателя Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев, омбудсмана Мая Манолова, председателя на БЛС Венцислав Грозев, председателите на двата големи синдиката  - КНСБ и "Подкрепа - Пламен Димитров и Димитър Манолов, председателя на съсловната организация на специалистите по здравни грижи Милка Василева, председателя на здравната комисия Даниела Дариткова.

Вижте снимки>>

В декларацията, подписана от настоящия директор на болницата д-р Анка Георгиева, както и от мнозинството работещи в МБАЛ, медиците изтъкват, че тъй като е изтекъл двуседмичният срок, с който министър Ананиев се е ангажирал за решаване на тежките проблеми на болницата и липсват "животоспасяващи медикаменти, консумативи, условия за лекуване на пациентите", обявяват предупредителни протестни действия от 11 декември. Те обявяват, че до три дни ще започнат и ефективни стачни действия.

Преди по-малко от месец специалистите получиха специални поздравления и благодарности за работата си по спасяването на човешки животи в няколко тежки катастрофи в Ловешко.

През февруари 2016 г. медиците от МБАЛ "Проф. Д-р П. Стоянов" отново излязоха пред сградата на лечебното заведение заради тежката криза. От тогава се смениха няколко ръководства, но решение на проблемите на болницата, която е от стратегическо значение за региона, така и не бе намерено.