Така коментира във фейсбука си Борислав Цеков от Института за модерна политика разрушаването на наскоро поставените ограничители на велоалеята на реконструирания бул. "Дондуков".  

Осъзнат протест срещу безумието да се правят ненужно широки велоалеи, които пустеят, а автомобилното движение на 1 млн. софиянци е превърнато в ад, е на мнение Цеков.

"И пак питам: защо след като е толкова удобно и толкова еко, Фандъкова и останалите общински чиновници не зарежат служебните автомобили и не изоставят платените с пари на данъкоплатците служебни паркоместа и не започнат да се придвижват с велосипеди? Да сте видели общински чиновник в София да ходи системно на работа с велосипед? Е, като видите, тогава ми разправяйте колко се била грижила общината за еко, био и незнам-какво-си на софиянци с тези безумни велоалеи, които пустеят и ще пустеят през по-голямата част от годината, но пък превърнаха и без това натовареното движение в София в същински ад", заявява Цеков.

"Всъщност за това ли плащаме местен данък моторно превозно средство на общината - за да не можем да се движим нормално с колите си по улиците и да няма къде да паркираме, защото половината платно е отнето за ползващите го абсолютно безплатно велосипедисти? Ами, тогава отменете този данък, или поне го въведете и за велосипедистите. Какво е това неравноправно третиране?", призовава Цеков. 

Безсмислено широките велоалеи по централните столични булеварди отнеха по цяло пътно платно, за да може по тях тържествено да дефилират десетина велосипеда на денонощие, докато хилядите автомобили са натикани в по едно платно, създавайки зверски задръствания. Христоматиен пример за това как една администрация - столичната - служи не на хората, а на случайни хрумвания и копи-пейстнати чужди образци, които са неадекватни за нашата социална среда. Пример как общината не работи, за да създаде повече комфорт и удобства на възможно повече граждани, а обслужва себе си и собствените си капризи, пояснява още Цеков.

Фандъкова и общинските чиновници не слизат от служебните автомобили и за сметка на данъкоплатците ползват служебни места за паркиране в идеалния център. Що не си оставяте колите на някой буферен паркинг и не ходите на работа с метро, щом е толкова удобно и екосъобразно?!, обръща се Цеков към чиновниците.