Сигналът за огъня е подаден снощи около 22.57 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Пламъците са потушени от два противопожарни автомобила и четирима огнеборци. Установено е, че обгоряла дървената конструкция ( тип „параван”), с която е защитено неработещото през зимните месеци заведение.

При извършения първоначален оглед не са намерени следи от запалителен продукт. Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието.

По неофициална информация на bTV пък на записи от охранителните камери се вижда, че огънят е предизвикан от двама мъже с качулки.

Управител на ресторанта е Божидар Кузманов, известен като Божо Кравата. След престрелката той беше сочен като основен враг на Очите.

44-годишният Митьо Очите бе прострелян с пет куршума в заведението "4 You" в "Слънчев бряг" на 8 юни. При престрелката загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен.

Според прокуратурата стрелбата по Желязков е дело на организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов. Престъпната група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи и т.н.

33-годишният Божидар Кузманов се укрива в продължение на месеци и бе обявен за издирване от Интерпол. В края на октомври той се предаде сам в полицията във Велико Търново.