След атаката, извършена от симпатизанти на Турция, сайтът на Валери Боайе вече автоматично препраща към черен екран, на който се виждат турското знаме и послание, изписано на турски и на английски. В посланието хакерите критикуват френското правителство и арменската общност във Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Вие, французите, сте толкова жалки и патетични, че пренебрегвате истината, за да печелите повече гласове", се казва в посланието, в което се визират предстоящите президентски и парламентарни избори във Франция. "Арменската диаспора е съставена от такива страхливци, че те дори нямат смелостта да отворят арменските архиви и да се изправят пред истината. А истината е, че не може да се говори за арменски геноцид", се допълва в текста.

Френското Национално събрание - долната камара на френския парламент, прие в четвъртък закона за криминализирането на оспорването и отричането на геноцидите, в това число и на арменския геноцид от 1915 г. Турция реагира остро на тази стъпка, замрази военното и икономиечското си сътрудничество с Франция и отзова посланика си от Париж.

Анкара обвини Никола Саркози, че чрез този закон се опитва да спечели гласовете на повече избиратели от арменската диаспора във Франция. Валери Боайе, която е в основата на спорния закон, е депутатка от управляващата партия Съюз за народно движение от Марсилия, където живеят много арменци.

Спорният закон трябва да бъде одобрен и от Сената - горната камара на парламента. Председателят на Националното събрание Бернар Акоайе обаче смята, че е малко вероятно това да стане до края на мандата на Сената през 2012 г.