Най-коментирани за последните 48 часа

Учени за ”Под игото” на 6lyokavica: Това е гавра

Колективът на къщата музей "Иван Вазов" излезе с остра позиция по повод издаването на вечния български роман "Под игото" на шльокавица по случай 24 май. прочети още »
-
23.05

Доц. Кочева: Многобройни са ”новите Българии” зад граница

Нашите общности в чужбина са многобройни „малки Българии” или „нови Българии” зад градница. 15 милиона са българоезичните (по етнически произход) по... прочети още »
-
вчера

Радев: Езикът е червена нишка към свободата ни

В тежки времена езикът е червената нишка към свободата ни. В йерархията първенци не трябва да са политиците, а дейците на културата, заяви президентът... прочети още »
-
вчера

Протест с искане за съдебна реформа пред Народното събрание

В София се проведе Марш за правосъдие - граждански организации призовават за реформи, които да гарантират върховенството на закона и правата на... прочети още »
-
23.05

Фондация: 200 лв., ако кръстите детето си Аспарух или Тервел

Фондация "Въздигане” обяви, че ще даде 200 лева на семейства, които кръстят децата си с български хански имена. прочети още »
-
23.05

Борисов: Да инвестираме в обучението на младите

Инвестицията в обучението на бъдещите поколения е един от основните ни стремежи днес, написа премиерът Борисов в профила си във "Фейсбук". прочети още »
-
вчера

24 май - Ден на българската просвета и култура

На 24 май честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. прочети още »
-
вчера

От картата на българските диалекти: Пуна вуна буе. Що е то?

Българският език е единственият славянобалкански език в света и е от големите езици на Европа. Има над 100 диалекта и далеч надхвърля границите на... прочети още »
-
23.05

Предупредили църква да намали ”шума” от камбаните

Регионалната здравна инспекция в Пловдив е издала предписание на църквата "Свети Георги" в Първомай заради шума от камбаните. прочети още »
-
23.05

Дрогиран младеж с БМВ помете учебен автомобил

18-годишен шофьор на БМВ удари челно учебен автомобил. Пробата му за наркотици е положителна. Две момичета и 61-годишен мъж са в болница. прочети още »
-
23.05

68% от българите не са купували книги през последната година

Поне 68% от българите и техните семейства не са купували книга през последната една година. 32% твърдят, че те или близките им са купили поне една книга. прочети още »
-
23.05

Алпинистът Атанас Скатов: Жив и здрав съм

Алпинистът-веган Атанас Скатов пристигна в базов лагер след изкачването на Еверест, съобщиха от екипа му, предаде БНР. прочети още »
-
23.05

МВФ: Финансовият сектор в България е стабилен

Финансовата система в страната е стабилна и не представлява риск за публичните финанси, отбеляза в оценката си за България МВФ. прочети още »
-
вчера

Ученик: Хакнах сайта на МОН за 1-2 часа

Ученик от Националната търговска гимназия в Пловдив е успял да хакне сайта на Министерство на образованието и науката. прочети още »
-
23.05

Всеки втори млад медик няма мотивация да остане у нас

Всеки втори млад медик не е мотивиран да се реализира в България, сочи анкета сред 515 млади лекари, извършена през май. прочети още »
-
23.05

Джипът на китариста Иван Лечев изгоря на пътя

Китаристът на легендарната група ФСБ Иван Лечев съобщи, че автомобилът му се е запалил по време на движение. Пътниците са невредими. прочети още »
-
23.05

Борисов: Нашите мисли са с мъката на британския народ

Премиерът Бойко Борисов изрази съболезнования към близките на загиналите при атентата в Манчестър. Обявен е телефон за връзка с граждани. прочети още »
-
23.05


Омраза, лъжи, манипулации: интернет като проклятие

Едно от най-революционните технически достижения на човечеството е и проклятие: интернет дава почти неконтролируемо поле за изява на хора, пълни с омраза и гняв


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Има ли опасност от терористични актове в България? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?