Най-четени за последните 48 часа

Джипът на китариста Иван Лечев изгоря на пътя

Китаристът на легендарната група ФСБ Иван Лечев съобщи, че автомобилът му се е запалил по време на движение. Пътниците са невредими. прочети още »
-
23.05

Студени досиета: Още не е ясно кой уби проф. Калоянов

На 23 май 2005 г. в столичния кв. "Захарна фабрика" група роми пребива до смърт 53-годишния професор Станимир Калоянов. Убийците му и до днес не са... прочети още »
-
23.05

Дрогиран младеж с БМВ помете учебен автомобил

18-годишен шофьор на БМВ удари челно учебен автомобил. Пробата му за наркотици е положителна. Две момичета и 61-годишен мъж са в болница. прочети още »
-
23.05

От картата на българските диалекти: Пуна вуна буе. Що е то?

Българският език е единственият славянобалкански език в света и е от големите езици на Европа. Има над 100 диалекта и далеч надхвърля границите на... прочети още »
-
23.05

Отново блъснаха полицай в Пловдив

Пътен полицай с мотор е бил блъснат от шофьор на лек автомобил "Мерцедес" на кръстовище в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР. прочети още »
-
23.05

Учени за ”Под игото” на 6lyokavica: Това е гавра

Колективът на къщата музей "Иван Вазов" излезе с остра позиция по повод издаването на вечния български роман "Под игото" на шльокавица по случай 24 май. прочети още »
-
23.05

Фондация: 200 лв., ако кръстите детето си Аспарух или Тервел

Фондация "Въздигане” обяви, че ще даде 200 лева на семейства, които кръстят децата си с български хански имена. прочети още »
-
23.05

Предаде се избягал в чужбина шофьор, премазал 3-ма на пътя

32-годишният Бисер Арсов, който през ноември м.г. уби на място трима души на пътя, се е предал в полицията. Той е бил придружен от адвоката си Марин... прочети още »
-
23.05

BBC: Опаковката същата, а съдържанието - не

Потребителите в Източна Европа отдавна са открили, че европейските производители им изпращат храни със същите названия, но с по-ниско качество и... прочети още »
-
23.05

Ученик: Хакнах сайта на МОН за 1-2 часа

Ученик от Националната търговска гимназия в Пловдив е успял да хакне сайта на Министерство на образованието и науката. прочети още »
-
23.05

Предупредили църква да намали ”шума” от камбаните

Регионалната здравна инспекция в Пловдив е издала предписание на църквата "Свети Георги" в Първомай заради шума от камбаните. прочети още »
-
23.05

Йоан Матев регистриран за кражба преди убийството

Студентът Йоан Матев, обвиняем за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, е регистриран за кражба в Пето РПУ през 2014 г. прочети още »
-
23.05

Двама загинали и 2 ранени при тежка катастрофа

Двама души са загинали при катастрофа на пътя София-Варна край ловешкото село Българене. Други двама са откарани в ловешката болница в тежко състояние. прочети още »
-
вчера

Доц. Кочева: Многобройни са ”новите Българии” зад граница

Нашите общности в чужбина са многобройни „малки Българии” или „нови Българии” зад градница. 15 милиона са българоезичните (по етнически произход) по... прочети още »
-
вчера

Трима младежи в болница след удар на кола в дърво

14-годишно момиче и двама младежи са болница, след като автомобилът им се удари в крайпътно дърво. Шофьорът е бил пиян, съобщиха от полицията в Разград. прочети още »
-
23.05

Алпинистът Атанас Скатов: Жив и здрав съм

Алпинистът-веган Атанас Скатов пристигна в базов лагер след изкачването на Еверест, съобщиха от екипа му, предаде БНР. прочети още »
-
23.05

През май 2004-а двама българи не се връщат от Еверест

През май 2004 години двама българи не се завръщат от експедиции до връх Еверест - това са Мариана Масларова и Христо Христов. прочети още »
-
23.05


Омраза, лъжи, манипулации: интернет като проклятие

Едно от най-революционните технически достижения на човечеството е и проклятие: интернет дава почти неконтролируемо поле за изява на хора, пълни с омраза и гняв


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Има ли опасност от терористични актове в България? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?