Най-четени за последните 48 часа

Въвеждат 10-годишна давност на дълговете?

10-годишна абсолютна давност на дълговете предлага ГЕРБ с промени в Закона за задълженията и договорите. По този начин ще се сложи край на "вечния... прочети още »
-
12:18

12 документа вече ще се издават по електронен път

Кабинетът прие решение да се премахне изискването някои официални удостоверителни документи да се предоставят на хартиен носител. прочети още »
-
21.06

1000 лв. става таванът за разплащане в брой след 2 г.

Таванът на разплащанията в брой да намалее поетапно решиха депутатите. Това щяло да намали сивата икономика. прочети още »
-
вчера

КНСБ иска съд за неизплащане на заплати

КНСБ препоръча неизплащането на заплати да се криминализира, както е с неплащането на осигуровки. прочети още »
-
21.06

Лобистки ли е законът за разплащане в брой?

Вчерашното решение на НС до 2 г. разплащанията в брой да бъдат сведени до 1000 лв. предизвика бурни дебати не само в парламента, но и в обществото. прочети още »
-
09:11

Тръмп плаща стената с Мексико със слънчеви панели

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята да инсталира слънчеви панели по стената, която планира да бъде изградена на границата с Мексико и така да я... прочети още »
-
вчера

180 лв. минимална пенсия от юли, 200 лв. от октомври

Депутатите единодушно решиха за повишение на минималната пенсия на две стъпки. Опозицията подкрепи закона, но ще внесе свои предложения между двете... прочети още »
-
21.06

Инвеститор ще съди Столична община за над 1 млн. лв.

Изабела Сярова - инвеститор и собственик на имота в "Младост 1", който доведе до протести и оставката на районния кмет, възнамерява да съди Столична... прочети още »
-
вчера

Нанков: Вече има безплатна електронна кадастрална карта

Изготвили сме електронна кадастрална карта, която е безплатна за потребителите. Отварят се още 2 офиса за обслужване на клиенти. прочети още »
-
11:45

Газпром призна проблеми с качеството на газа

Газпром призна за наличие на технически проблеми с качеството на газа в газопровода Ямал-Европа, съобщи Газпром Европа, цитирана от ТАСС и БТА. прочети още »
-
вчера

САЩ спират вноса на бразилско говеждо месо

Администрацията на президента Доналд Тръмп обяви, че спира вноса на прясно говеждо месо от Бразилия, съобщава АФП, цитирана от "Фокус". прочети още »
-
06:14

Хиляди дрехи менте спряха на Капитан Андреево

Голям товар дрехи, чорапи и колани менте спряха служители на Митнически пункт Капитан Андреево, събщи Агенция "Митници". прочети още »
-
вчера

Петкова: Добре ще е ”Росатом” да строи АЕЦ ”Белене”

„Росатом“ има интерес да участва като изпълнител в АЕЦ „Белене“ и мисля, че това е много добър знак и сигнал. прочети още »
-
вчера

САЩ ще внасят ”Форд Фокус” от Китай

От 2019 година компанията "Форд" (Ford Motor Co.) за първи път ще изнася превозни средства от Китай за САЩ, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА. прочети още »
-
21.06

Заплатите на шивачките у нас по-ниски от тези в Азия

Предимно жени са работещите в леката промишленост у нас, като заплатите са по-ниски от тези на работниците в Азия, сочи проучване на КНСБ. прочети още »
-
21.06

Промяна в ръководството на ”Български енергиен холдинг” ЕАД

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова се извършва промяна в ръководството на "Български енергиен холдинг" ЕАД. прочети още »
-
10:07

ЕК притиска адвокати и банкери, консултирали богати клиенти

Европейската комисия започна днес офанзива срещу банкери, адвокати и консултанти, подтикващи свои богати клиенти да избягват данъци. прочети още »
-
21.06


Година след референдума ”Великобритания е в хаос”

Изминалата след референдума за Брекзит година "показа, че британците така и не могат да се разберат какво искат и не знаят как да го получат".