Най-четени за последните 48 часа

Бизнесът против увеличението на МРЗ, но то вече е факт

Работодателите отново се обявиха против административното увеличаване на минималната работна заплата. Участието им в НСТС обаче реално я узакони. прочети още »
-
вчера

Кирил Домусчиев: Недостигът на хора за бизнеса е топпроблем

Остър недостиг на хора има в почти всички отрасли – и в IT сектора, и в транспорта, и в индустрията, и в строителството, и в туризма. прочети още »
-
вчера

Взривът в Баумгартен може да наруши газовите доставки

Технически проблем е причина за днешната експлозия в газов терминал в Австрия, предадоха световните агенции, като се позоваха на местната полиция. прочети още »
-
вчера

Стотици хиляди взимат под новата минимална заплата 510 лв.

Тристранният съвет ще обсъди днес проект за постановление на Министерския съвет за определяне на нов размер на минималната работна заплата за 2018 година. прочети още »
-
вчера

Поне 10 общински болници пред фалит

Поне 10 общински болници са заплашени от фалит. Те имат огромни задължения, включително просрочени, включително и към персонала прочети още »
-
вчера

Неплатена глоба спира данъчни облекчения

НАП ще отказва отстъпки на всеки, който има неплатени в срок данъци, осигуровки, такси или глоби, наложени от държавни ведомства и общински служби. прочети още »
-
вчера

Общонационална стачка е обявена в Гърция за 14 декември

24-часова общонационална стачка е обявена в Гърция за 14 декември. прочети още »
-
вчера

Руска атомна инвазия в ход: Турция, Египет и ...Белене

Продължават стъпките на руската компания "Росатом" за разширяване географията на построение от нея атомни електроцентрали. прочети още »
-
11.12

10 000 лв. глоба за ”Топлофикация-Перник”

Пернишкият административен съд потвърди санкция от 10 000 лв. за местната "Топлофикация", наложена от Регионална инспекция по околната среда и водите... прочети още »
-
вчера

Омбудсманът поиска от КЕВР да намали цената на водата

Омбудсманът Мая Манолова изпрати остро становище до председателя на КЕВР, във връзка с предстоящото поскъпване на ВиК услугите от 1 януари в 14 области. прочети още »
-
11.12

Швейцария недоволна, че е в черния списък, но не й пука

Швейцария коментира, че не би следвало да фигурира в “сивия списък“ на данъчните убежища, изготвен от ЕС. прочети още »
-
11.12

2/3 от бизнеса ще дава бонуси, 1/2 ще вдига заплати

Около 64% от работодателите планират да дадат коледни бонуси на служителите си, 21 на сто няма да предоставят, а 15 на сто все още не са решили... прочети още »
-
11.12


Арх. Здравков: Строителният бум на жилища ще е до 2019-а

Има бум в строителството в София, но няма данни за срив на пазара. Голям е интересът към три района, каза главният архитект на столицата в интервю за Дир.бг.