„Скандалите, за които се говори, са вътрешнополитически. Отзвук за тях на този етап няма външен. Те са вътрешнополитически – между управляващи и опозиция“, подчерта министър Павлова пред БНТ.

„По-скоро смятам, че те са опит на нашите опозиционери да създават в българите усещане за политическа нестабилност“, допълни тя.

Министър Павлова коментира и темата за европейската интеграция на Западните Балкани.

„От ден 1 сме казали, че за нас Западните Балкани беше важно да ги върнем изобщо като тема, глобална тема, в дневния ред на Европа“, посочи тя.

Говорим за европейска перспектива за Западните Балкани. Задача номер 1, която бяхме поставили, вече е изпълнена. Първият успех на европредседателството вече е факт – да върнем тази тема в общоевропейския дневен ред, защото те бяха изпаднали от дневния ред на Европа“, допълни Павлова.

По думите ѝ не трябва да бъдат давани „фалшиви очаквания“ за дата на присъединяване, защото пред държавите от този регион предстои много работа. „Да покажат желание в този процес, защото никой не може да свърши тяхната работа“, подчерта министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС.